weiss-cfc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Premier League: Predpoveď 10 najlepších asistentov v sezóne 2012/13

http://cdn.whatculture.com/wp-content/uploads/2012/08/premierleaguelogo1.jpg

Úspech tímu nezávisí len na strelcoch. Futbal je tímová hra. Góly útočníkom musí niekto pripraviť.

Rozhodujúcim kritériom pri výbere desiatich najlepších asistentov rozhodne neboli slávne mená, ale prínos hráča tímu a perspektíva.

Hneď tri tímy, konkrétne Chelsea, Manchester United a Manchester City, majú v tomto rebríčku po dvoch hráčoch.

10. Adam Lallana

Picture of Adam LallanaSouthampton hral naozaj skvelý futbal, vďaka ktorému postúpil Premier League. V dvadsaťštyri ročnom Lallanovi je stále veľký potenciál. Má na to v najvyššej súťaži zažiariť. Ak tohto inteligentného ofenzívneho hráča nepoznáte, nezabudnite jeho meno. Budúca sezóna môže byť jeho.

 

 

 

 

 

 

9. Gareth Bale

Picture of Gareth Bale

Vďaka mladému veku ide stále o hráča s veľkým potenciálom. V sezóne 2011/12 prihral na desať gólov, čo je najviac v jeho kariére. Vzhľadom k tomu, že sa každú sezónou zlepšuje, môže si toto číslo zlepšiť. Navyše je to výborný strelec.

 

 

 

 

 

 

8. Shinji Kagawa

Picture of Shinji KagawaSkvelý hráč, Borussia bude veľmi ľutovať, že ho nechala odísť, až ho uvidia žiariť v Premier League. Z Kagawu rastie veľká hviezda. Okrem výbornej hry dopredu mu nie je cudzie ani aktívna defenzívna hra. Wayne Rooney, Javier Hernandez a Danny Welbeck sa môžu tešiť na kvalitné prihrávky.

 

 

 

 

 


7. Santi Cazorla

Picture of Santi Cazorla

Santi Cazorla je novou posilou „Kanonierov“. Arsenal sa pokúsi z jeho hry vyťažiť určite čo najviac. Uvidíme, na akom mieste ho bude Arsene Wenger preferovať, pretože má k dispozícii veľa kvalitných krídel. Zrejme si Cazorla najviac zahrá ako stredný ofenzívny záložník. V uplynulej sezóne prihral v La Lige na deväť gólov Málagy.

 

 

 

 

 

6. Stéphane Sessègnon

Picture of Stephane SessegnonTento skúsený reprezentant západoafrickej Beninskej republiky patril v sezóne 2011/12 k najvýraznejším postavám Premier League. V priemernom Sunderlande dokázal žiariť. Strelil sedem gólov a prihral na deväť. V ďalšej sezóne čakáme, že bude opäť ťahúňom „Čiernych mačiek“.

 

 

 

 

 

 

5. Samir Nasri

Picture of Samir NasriUplynulá sezóna mu celkom nevyšla, nazbieral len deväť asistencií a strelil päť gólov. Ak sa Nasrimu podarí úvod sezóny a bude sa sústrediť len na futbal, má ambície na to prihrať na viac ako desať gólov. Z jeho prihrávok budú ťažiť predovšetkým Balotelli a Agüero.

 

 

 

 

 

 

4. Juan Mata

Picture of Juan MataChelsea má nakročené k výbornej sezóne. Môžeme očakávať množstvo gólov a k tomu prispeje určite veľký dielom aj Juan Mata. V uplynulej sezóne asistoval trinásťkrát v Premier League a v nepodarenej ligovej sezóne patril k tomu najlepšiemu v tíme. Mata je veľkým kandidátom na najlepšieho asistenta Premier League.

 

 

 

 

 

3. Antonio Valencia

Picture of Antonio ValenciaV minulej sezóne bol najdôležitejším kreatívnym hráčom „Červených diablov“. Zaznamenal trinásť ligových asistencií. Rok predtým svojmu tímu prispel siedmimi, takže je to rozhodne priestor na zlepšenie. Sir Alex Ferguson sa na Valenciu spolieha. Aj keď prišiel Japonec Kagawa, Valencia má svoje miesto v tíme.

 

 

 

 

 

2. Eden Hazard

Picture of Eden HazardDo Edena Hazarda vkladá Chelsea veľké nádeje. Jeho prestup stál 32 miliónov libier, takže sa nie je čomu diviť. Vo francúzskej Ligue 1 prispel šestnástimi asistenciami k tretiemu miestu v tabuľke. Navyše nastrieľal výborných dvadsať gólov. Pritom má iba dvadsaťjeden rokov. Tešte sa, jeho prvá sezóna v Anglicku bude pod drobnohľadom.

 

 

 

 

 

1. David Silva

Picture of David SilvaNákup „Merlina“ bol rozhodne jeden z najlepších obchodov Citizens za posledných niekoľko rokov. V uplynulej sezóne nazbieral výborných pätnásť asistencií a nevidím dôvod, prečo by to v budúcej sezóne nemal zopakovať. Jeho výnimočný prehľad a pohyb hrali dôležitú rolu pri triumfe Manchesteru City v Premier League.


Futbal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014