weiss-cfc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mourinha očaril mladík Stipe Perica

http://image.dnevnik.hr/media/images/644x322/May2013/60805712-stipe-perica-zadar.jpg

Všetci čakali, že Chelsea privedie nejakého slávneho a ostrieľaného útočníka. Ale neprišiel Cavani, alebo Lewandowski. Mourinho ukázal na ešte len osemnásťročného Chorváta.

Ak ste meno Stipe Perica nikdy nepočuli, vôbec sa nečudujem. Talentovaného útočníka poznajú predovšetkým len tí najlepší futbaloví skauti.

Hráč začal svoju profesionálnu kariéru ešte len pred rokom v Zadare, ktorý hrá chorvátsku najvyššiu súťaž. V dvadsiatich zápasoch strelil slušných osem gólov.

Perica má výbornú koncovku a predovšetkým príkladný výber miesta v pokutovom území. Ten je pre každého útočníka kľúčový. Navyše sa môže spoľahnúť na svoju vysokú postavu (meria 192 centimetrov), ktorá mu pomáha pri osobných súbojoch. Ideálny hráč pre Premier League, pomyslel si iste Mourinho.

Na uplynulých majstrovstvách sveta do dvadsať rokov stihol Petrica v drese Chorvátska zažiariť, hoci na to nemal moc príležitostí. Jeho tím vypadol už v základnej skupine.

Perica nie je žiadny klasický rýchlik, ale vyniká atletickou hrou. Podobne ako o chlp starší Lukaku, ktorý už v dvadsiatich má na to hrať v základe Chelsea. V prípade Chorváta to zatiaľ vyzerá na hosťovanie. Jeho čas určite príde.
Mourinho.


Futbal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014