weiss-cfc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

5 najhorších klubov v histórii Premier League

Písal sa 20. február 1992, keď anglická futbalová asociácia (FA) prišla s novým formátom a názvom súťaže - Premier League. A zbohom dostala Football League First Division.

Vôbec najúspešnejším účastníkom súťaže je Manchester United, dvanásťnásobný majster. Ale kto je najhorší?

5. Bradford CityBradford City AFC.png

Sezóna 2000/2001
26 bodov

Klub zo severu Anglicka oslávi v budúcom roku 110 rokov od založenia. A nepôjde zrejme o bujarú veselicu, kde by sa príjemne bilancovalo.

Bradford sa potáca až v League Two, teda štvrtej najvyššej anglickej súťaži. Tam pôsobí od sezóny 2007/208, keď zostúpil z League One. Fanúšikovia pamätajú ale aj lepšie časy. I keď záleží na tom, ako sa to vezme ...

V roku 2000 postúpil Bradford do Premier League, kde ale skončil jasne posledný. Bantams získali úbohých päť výhier a so ziskom dvadsiatich šiestich bodov museli o poschodie nižšie. Klubu zlomil väz hlavne veľký počet remíz, konkrétne jedenásť. S Bradfordom vtedy zostupovali ešte Coventry a Manchester City.

4. Wolverhampton WanderersWolverhampton Wanderers.svg

Sezóna 2011/2012
25 bodov

Pre fanúšikov vlkov sa jedná o čerstvú záležitosť. Veď extrémne spackaná sezóna, v ktorej Wolves získal len 25 bodov, skončila vlani.

Písal sa ročník 2011/2012 a Wanderers vedeli, že v Premier League sa môžu zachrániť.

Dokázali to o rok skôr. Bohužiaľ, o osude klubu bolo jasno už pred koncom sezóny, a tak musel zamieriť do druhej ligy. S dvadsiatimi piatimi bodmi sa ešte v lige nikto neudržal.

Vlci doplácali najmä na deravú obranu. Inkasovať osemdesiatdva gólov za sezónu, to už je naozaj silná šálka kávy. Strelecky to síce nebola žiadna veľká bieda, ale štyridsiatka nastrelených gólov nie je na druhú stranu nič svetoborné.

3. WatfordWatford badge

Sezóna 1999/2000
24 bodov

Keď skončila sezóna 2006/2007 fanúšikovia Watfordu mali oči len pre plač. Hornets svoju misiu nezvládli a po roku opäť putovali o súťaž nižšie. To bolo naposledy, kedy nakukli do Premier League.

O niekoľko rokov skôr, konkrétne v ročníku 1999/2000, bolo priaznivcom Watfordu ešte o niečo horšie. Klub si vybojoval vôbec najmenej bodov v Premier League vo svojej histórii. A patrí mu pomyselná tretia priečka najhorších klubov súťaže.

V tejto sezóne nazbieral iba šesť víťazstiev a rovnaký počet nerozhodných výsledkov. Dvadsaťštyri bodov jednoducho nemohlo stačiť na záchranu. Spoločne s Watfordom vtedy putovali o súťaž nižšie Sheffield Wednesday a Wimbledon.

2. SunderlandLogo Sunderland.svg

Sezóna 2005/2006
15 bodov

Už tradičný účastník anglickej Premier League má za sebou niekoľko úspechov. Napríklad šesť titulov z prvej ligy alebo triumf v FA Cupe. Ale aj kolónka nezdarov ponúka jednu veľkú zaujímavosť.

Fanúšikovia Black Cats asi nikdy nezabudnú na ročník 2005/2006. Sunderland ako nováčik Premier League bol pre všetkých boxovacím vrecom. Skrátka zelenáč, do ktorého si každý s chuťou kopol.

Tím nazbieral za tridsaťosem zápasov len pätnásť bodov. Trikrát vyhral a vybojoval šesť remíz. Skóre nebolo moc priaznivé - 26:68. Predposledný WBA mal na konci ročníka náskok pätnástich bodov, posledný zostupujúci Birmingham devätnásť. Nepodarená sezóna so všetkým čo k tomu patrí.

1. Derby CountyBadge of Derby County F.C.

Sezóna 2007/2008
11 bodov

Derby County dnes nemá na Ostrovoch bohvieaké meno, aj keď patrí medzi dvanástku zakladajúcich tímov futbalovej ligy v Anglicku.

Celkom logicky - klub bojuje v druhej lige a s návratom do prvej to reálne nevyzerá. Asi aj v ďalších rokoch budú fanúšikovia na Pride Parku chodiť len na Championship.

Vôbec naposledy ochutnali Rams Premier League v sezóne 2007/2008. A nebolo to vôbec príjemné obdobie. Derby získalo za celý ročník len jedenásť bodov za jedinú výhru a osem remízových výsledkov. Skóre malo hrôzostrašné: 20:89.

Klub od rieky Derwent sa tak chváli vizitkou, ktorú mu nikto nezávidí. Je najhorším tímom v histórii Premier League. Žiadne mužstvo nezískalo menej bodov.


Futbal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014