weiss-cfc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

4 dôvody, prečo Lukaku môže doviesť Chelsea k titulu

http://www.standard.co.uk/incoming/article8739212.ece/ALTERNATES/w620/98RomeluLukaku3107.jpg

Chelsea má jednu z najlepších ofenzívnych línií Európy. Má v tíme esá ako Juan Mata, Eden Hazard, Oscar, Kevin De Bruyne, André Schurrle a Frank Lampard.

S krídlami a podhrotovými hráčmi v Chelsea nie je problém, ale útok je už dlhšiu dobu problém číslo jedna. Našťastie Chelsea sa vrátil z hosťovania dvadsaťročný bombardér Romelu Lukaku.

Tu sú štyri dôvody, prečo tento mladý borec môže byť kľúčovým faktorom v boji Chelsea o ligový titul.


4. Nová tvár útoku Chelsea

Lukaku ponúka Chelsea niečo, čo nedostane od Demba Ba alebo Torresa. Belgického útočníka zdobia tempo a priamočiarosť. A to robí obrancom veľké ťažkosti.

Lukaku si nerobí starosti s tým, či je lopta na zemi alebo vo vzduchu. Dokonale si s ňou rozumie a je neustálou hrozbou.

Hoci má ešte len dvadsať rokov, je neskutočne vyzretý. Je úplne inde, než 99,9 percent jeho rovesníkov.

Má za sebou štyri sezóny v belgickej lige a predovšetkým úspešné hosťovanie vo WBA.

3. Góly, góly, góly

To je niečo, čo útočníkom Chelsea chýba. Príspevok Demba Ba bol zatiaľ žalostný. Za pol roka v drese Blues strelil len dva ligové góly. A Torres? škoda hovoriť.

Španielsky útočník síce na jar hral o niečo lepšie, než tomu bolo u neho v Chelsea zvykom, napriek tomu sezónu zakončil len s ôsmimi gólmi v Premier League. A to bol jeho najlepší zárez počas pôsobenia v klube.

Dvadsaťročný Lukaku dokázal za priemerný WBA nastrieľať sedemnásť gólov. To už je čo povedať. Ak Mourinho neprivedie Rooneyho, alebo niekoho iného, kto môže Belgičana predbehnúť, môže sa na neho v tomto ohľade určite spoľahnúť.

2. Chelsea chýbal Drogba, teraz je tu Lukaku

Lukaku je neustále prirovnávaný k Mourinhovmu obľúbencovi Drogbovi. Lukaku je takmer Drogbou futbalový dvojník.

Belgicky mladík využíva rovnako ako jeho africký vzor svoju mohutnú postavu. Meria skoro dva metre a váži sto kíl.

Preto je tak ťažké ho odstaviť od lopty. Naviac má výbornú techniku a v hlave to má zrovnané, je veľmi nepredvídateľný.

1. Je mladý a stále sa môže zlepšovať

Pár sezón späť bol káder Chelsea plný skúsených matadorov. Boli tam napríklad Anelka, Drogba, Ballack, Deco a ďalší. Ale táto doba je preč.

Súčasným trendom je mladosť. Juan Mata, Hazard, Oscar, De Bruyne, van Ginkel a Lukaku. Na týchto mladých futbalistoch leží budúcnosť Chelsea.

Všetci títo sú ešte stále mladí hráči, ale už sú dostatočne vyspelí. Pod dohľadom skúsených borcov ako je Terry a Lampard môžu ešte stále rásť.

Futbal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014