weiss-cfc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Top 3: Európske štadióny

Európa je domovom niektorých zo svetovo najviac vzrušujúcich a symbolických športových areálov. A práve v Európe sa nachádzajú tri najúžasnejšie futbalové štadióny so skvelou atmosférou.

Estadio Santiago Bernabéu:

Na treťom mieste sa nachádza Estadio Santiago Barnabéu, ktoré pojme neuveriteľných 80,400 nadšených divákov. Štadión nesie od roku 1955 meno bývalého klubového prezidenta Santiaga Bernabéua. Súčasťou tohto futbalového chrámu sú aj dve ďalšie zaujímavé veci. Každý fanúšik Los Blancos si tu totiž môže prejsť Tour Bernabéu, kde sú k videniu všetky získané trofeje, zaujímavosti a v neposlednom rade aj samotný štadión a trávnik, na ktorom sa sny menia na skutočnosť. Santiago Barnabéu patrí k najprestížnejším štadiónom v Európe a na svete a právom sa nachádza v Top 3.

Wembley Stadium:

Na treťom mieste sa nachádza anglický štadión Wembley, ktorý sa pýši kapacitou 99,000. Je pôsobivým domácim dejiskom národného tímu Anglicka, a tiež hostí výber dôležitých zápasov, ako finále FA Cupu. Relatívne nedávny prírastok do kultových londýnskych architektonických diel. Wembley Stadium bol slávnostne otvorený 19. mája 2007, keď sa stretol s Chelsea Manchester United v 126. finále FA Cupu. Wembley má aj jednu vec podľa ktorej ho ihneď identifikujete. Je to okamžite rozpoznateľný oblúk, ktorý sa stáča až po ihrisko a má dĺžku 315 metrov.

Camp Nou:

Na prvej priečke tohto rebríčka sa nachádza Barcelonský Camp Nou. Domácimi Cules je považovaný za pýchu celého Katalánska. Modré, vínovo červeno a žlté sedadlá na tribúnach vítajú až ohromujúcich 99,354 divákov, ktorý môžu obdivovať neobyčajnú atmosféru, ktorú Cules vytvárajú každý domáci zápas. Štadión bol dokončený v roku 1957. Je jedenástym najväčším na svete. Až do roku 2000 bol jeho názov Estadi del FC Barcelona (v preklade Štadión FC Barcelona), hlasovaním členov oficiálneho klubu fanúšikov bol však premenovaný na často používaný názov Camp Nou (Nový Štadión).


Futbal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014