weiss-cfc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

7 najgólovejších obrancov histórie

http://squawka.com/news/wp-content/uploads/2013/08/Terry.jpg

Ich prvotnou úlohou je brániť. Napriek tomu dávajú hromadu gólov a ľudia ich milujú. Takí sú ofenzívni obrancovia.

Tu je rebríček siedmich najväčších kanonierov medzi futbalovými obrancami celej histórie.

Hráčom sa započítali len góly, ktoré strelili za prvoligové kluby a reprezentačné tímy.

7. Sergio Ramos
Foto
Góly: 53

Ramosa to odjakživa ťahalo dopredu. Preto hral na kraji obrany, kde si mohol dosýta užívať svoje ofenzívne výlety. Ale ani po presunutí na pozíciu stopéra sa ich nevzdal.

Hoci často skóruje hlavou zo štandardných situácií, nebojí sa podporiť útok z hry.

Španielsky tvrďas je výborný v ofenzíve i defenzíve. Takže si pamätajte, že Segio Ramos nezbiera len červené karty ...

6. John Terry
Foto
Góly: 61

Góly patria k tomuto urastenému bekovi snáď rovnako, ako poctivá defenzívna práca. Nie je teda prekvapením, keď za sezónu dá sedem i osem gólov.

S výnimkou prvej sezóny, kedy zbieral v drese Chelsea prvé skúsenosti, strieľa góly pravidelne rok čo rok. Už ich dal za Blues päťdesiatpäť. Ďalších šesť strelil za Anglicko.


5. John Arne Riise
Foto
Góly: 65

Máloktorý hráč mal v nohe taký dynamit ako nórska legenda John Arne Riise.

Najviac mu sedela anglická liga. V drese Liverpoolu zaznamenal dvadsaťjeden presných ligových zásahov. Ale góly dával aj za AS Rím, AS Monako a nórsky Aalesund.

Brutálna sila jeho nôh zohrala neskôr aj pomerne smutnú úlohu, keď pri svojom trestnom kope z tridsiatich metrov trafil nohu proti strele vybehnutého Alana Smitha. Ten skončil so škaredou zlomeninou v nemocnici.


4. Daniel Van Buyten
Foto
Góly: 70

Skúsená kvalita v strede obrany Bavorského Bayernu. Práve v drese mníchovského klubu nastrieľal Belgičan Van Buyten najviac gólov. K dnešnému dňu ich má pripísaných už dvadsaťsedem.

Aj v belgickej reprezentácii sa mu darilo. Priemerne v každom siedmom zápase dal gól. Ale vek nezastavíš, Van Buyten budúci rok oslávi už tridsiate šieste narodeniny.

3. Marcus Tulio Tanaka
Foto
Góly: 81

V Európe pozná tohto stopéra málokto, ale v Japonsku o ňom počul každý futbalový fanúšik.

Je celkom prekvapujúce, že Tanaka nikdy nedostal konkrétnu ponuku z nejakého európskeho klubu. V roku 2006 bol zvolený najlepším hráčom Japonska.

Najväčší počet gólov tento Japonec s brazílskymi koreňmi nastrieľal za tím Urawa Red Diamonds. Za reprezentáciu je jeho príspevok skromnejší. Do roku 2010, kedy ukončil reprezentačnú kariéru, strelil osem gólov.


2. Roberto Carlos
Foto
Góly: 122

Jeho delová ľavačka budila brankára zo spania. Carlos síce neprispieval svojim tímom priamo gólovými hodmi, ale dával góly pravidelne.

Vo svojej kariére nezažil jedinú sezónu, v ktorej by nedal aspoň jeden gól. To je skvelá bilancia ...

Najviac gólov zaznamenal v drese Realu Madrid, za ktorý hral desať rokov. Za reprezentáciu Brazílie strelil jedenásť gólov.

1. Fernando Hierro

Foto Góly: 162

Hierro bol dlhé roky kapitánom Realu Madrid. Do vrecka strčí aj niektorých útočníkov.

V celkovej historickej streleckej tabuľke Realu Madrid mu dokonca patrí neuveriteľné dvanáste miesto. Bol to borec v pravom slova zmysle.

Po odchode z Realu pridal pár gólov aj v katarskej a anglickej lige. Ďalších dvadsaťdeväť gólov dal v drese španielskej reprezentácie.

Futbal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014