weiss-cfc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

5 najvyšších výhier v histórii futbalu


Prehrať sa dá vo futbale rôzne. O jediný gól, čo väčšinou bolí zo všetkého najviac, alebo absolútnym debaklom. Takým, ktorý sa zapíše do histórie.

Tu je päť takýchto stretnutí, v ktorých sa zrodilo najvyššie víťazstvo v histórii.

5.  Maďarsko 10-1 Salvador

Tento zápas do výberu najvyšších výhier v histórii futbalu zdanlivo nepatrí. Nešlo o bohvieaký debakel, lenže stále ide o najväčšie víťazstvo v dejinách majstrovstiev sveta. Maďari debakel uštedrili súperovi zo Strednej Ameriky na šampionáte v roku 1982 v Španielsku.

4. Dundee 35-0 Aberdeen Rovers

12. septembra 1885, v drevných futbalových dobách, sa zrodila jedna z najvyšších výhier v histórii. Dundee zdevastovalo Aberdeen. Víťazstvo mohlo byť ale ešte vyššie. Rozhodca trval na tom, že padlo tridsaťsedem gólov, ale keďže bol v záplave gólov zmätok, obe strany sa dohodli na výsledku 35:0 pre domácich.

3. Arborath 36-0 Accord

Zaujímavé je, že toto stretnutie sa hralo v rovnaký deň ako duel Dundee s Aberdeenom. A na góly bolo ešte bohatšie. V zápase škótskeho pohára zažiaril domáci strelec John Petrie, ktorý sa do siete trafil trinásťkrát. Ide o vôbec najvyššiu výhru v histórii škótskeho futbalu.

2. Arsenal 38-1 Tottenham Hotspur

Písal sa rok 1934 a Spurs dostali v londýnskom derby neuveriteľný debakel. A zažili veľkú hanbu. Nič na tom nemení fakt, že išlo o prípravný zápas pred sezónou. Hviezdou zápasu sa stal Angus McClarren. Dôvod? Do siete nebohého Tottenhamu sa trafil dvadsaťdeväť krát.

1. AS Adema 149-0 SO l'Emyrne

Pred desiatimi rokmi, 31. októbra roku 2002, sa odohral na Madagaskare zápas s najvyšším počtom gólov vôbec. Dostal sa aj do Guinnessovej knihy rekordov. Súboj dvoch veľkých rivalov zásadne ovplyvnil fakt, že hostia sa rozhodli zápas "odchodiť" kvôli údajným neférovým rozhodnutiam rozhodcov v predošlých dueloch.


Futbal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014