weiss-cfc

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

5 najhorších rozhodnutí Romana Abramoviča v Chelsea


http://www.highreshdwallpapers.com/wallpapers/Roman-Abramovich-Wallpaper.jpg

Ruský miliardár Roman Abramovič vlastní Chelsea už skoro desať rokov.

Ako neobmedzený vládca si môže robiť čo chce, ale často šliapne vedľa. Jeho klub sa hocikedy z jeho chýb spamätáva aj niekoľko rokov.

Keď Abramovič v roku 2003 kúpil za 140 miliónov libier Chelsea, len málokto mohol tušiť, aké veľké veci sa čoskoro stanú. Jeho bájne investície priniesli síce obrovské úspechy, ale nie vždy bolo všetko ružové.

Abramovičova éra je plná prechmatov a sporných krokov.

5. Prepustenie Carla AncelottihoFoto

Carlo Ancelotti je jeden z najlepších trénerov na svete. O tom niet pochýb.

Do Chelsea sa sťahoval v roku 2009 po úspešnom osemročnom angažmán v AC Miláno. Abramovič priviedol pána trénera.

A Ancelotti sa rýchlo pustil do diela. Hneď v prvej sezóne vyhral bájny double, teda Premier League a FA Cup. To bol štart z ríše snov.

Lenže druhá sezóna už plodná nebola a Abramovič, ktorý nemal pochopenie Ancelottiho prepustil.
Ancelotti za neúspešnú sezónu toľko nemohol. Drogba na začiatku ročníka trpel maláriou a ďalšie kľúčové postavy trápili zranenia. Nevyhli sa im Essien, Malouda a ani Lampard.

4. Nákup Fernanda TorresaFoto

Torresov prestup vyzeral zo začiatku famózne. Ale tak podobne vyzeral aj prestup Shevchenka, ktorého kedysi Abramovič kúpil z AC Milána za 30 miliónov libier.


Španielsky útočník prišiel do Chelsea s povesťou kanoniera. A na rozdiel od Shevchenka mal veľké skúsenosti z Premier League.


Lenže obidva prestupy sa dajú zhodnotiť jedným slovom. Katastrofa. Torresov prestup je vďaka väčšiemu očakávaniu a vysokej cene najhorší v histórii Chelsea. Španiel hrá za Blues už cez dva roky a za tú dobu strelil úbohých štrnásť ligových gólov. Aj tí najzarytejší fanúšikovia Chelsea priznávajú, že jeho podpis bola úplná tragédia.

3. Nepredĺženie zmluvy s Frankom LampardomFoto

Frank Lampard je síce stále hráčom Chelsea, ale pravdepodobne to tak už dlho nebude. Legendárnemu hráčovi totiž ešte stále nebola ponúknutá nová zmluva.


Tá súčasná vyprší tento rok v lete. Éra populárneho Lampsa sa tak blíži k svojmu koncu.

Prečo tridsaťštyriročný záložník svoj kontrakt nepredĺžil? To je záhada, ktorú nechápu snáď žiadni odborníci. Lampard má záujem podpísať, o tom žiadna, ale Abramovič sa s ním chce rozlúčiť.

Pritom skúsený veterán patrí k najlepším hráčom Chelsea. Navyše stále strieľa góly ako za mlada. Žije pre klub a na ihrisku je to poznať.

2. Výmena Di Mattea za BenítezaFoto

Di Matteo začal v Chelsea ako asistent Villas-Boasa. Ten mal ťažkú úlohu - prevziať tím po Ancelottim.

Lenže drahá náhrada v podobe Villas-Boasa sa príliš nevyplatila. Portugalčan putoval do Chelsea za 14 miliónov libier a v Chelsea zhorel. Jeho kreslo následne prevzal v marci 2012 jeho asistent Di Matteo.

Vtedy to prekvapilo snáď všetkých. Ale taliansky kouč mal v rukáve niekoľko skvelých trikov a zo zle rozohranej sezóny dokázal vyťažiť maximum.

Podarilo sa mu Blues doviesť do finále FA Cupu a hlavne Ligy majstrov. Chelsea bola outsiderom, ale obe výzvy dotiahla do úspešného konca.

Potom sa stalo niečo nevysvetliteľné. "Končíš," povedal Di Matteovi Abramovič. Po 256 dňoch vo funkcii a po víťazstve v Lige majstrov. To bola veľká chyba.

Novým manažérom Chelsea sa stal trochu prekvapujúco Rafa Benítez.

1. Prepustenie Josého MourinhaFoto

Spýtajte sa ktoréhokoľvek fanúšika Chelsea na to, kto je podľa nich najlepším trénerom na svete.

Prevažná väčšina odpovie, že je to José Mourinho, Special One.

Charizmatický kouč rozpumpoval v roku 2004 tím plný individualít k famóznej jazde. V troch sezónach vyhral dvakrát Premier League a raz FA Cup. K tomu si pripísal aj dva triumfy v Ligovom pohári a jeden v Anglickom superpohári.

Čoho sa Mourinho dotkol, to sa premenilo na zlato. Jeho úžasná práca bola vidieť kamkoľvek prišiel. Čaroval v Porte a oživil Inter aj Real.

Jedinou výraznou malou chybičkou v jeho kariére je unáhlený vyhadzov z Chelsea.


Futbal | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014